Skyresponse is growing and we urgently need a Support Technician in the Customer Success team

This position is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and you are hired directly by Skyresponse. Therefore this job description will follow in Swedish. 

 

Om tjänsten

Har du erfarenhet av molnplattformar och vill arbeta med varierade arbetsuppgifter som innebär att trygga tillvaron för dina medmänniskor? Här ges du möjlighet till helhetssyn över tjänsteprocesser inom larmhantering som du supporterar och utvecklar ihop med andra i utvecklings- och supportteamet. Ta chansen med denna spännande möjlighet hos Skyresponse där du gör skillnad och får en givande arbetsvardag med goda utvecklingsmöjligheter.

 

Arbetsuppgifter

Som supporttekniker utvecklar du företagets molntjänster efter behov och önskemål. Skyresponse arbetar B2B vilket innebär att du jobbar med ett antal stora långsiktiga partners som i sin tur säljer Skyresponse tjänster till sina kunder, supporten är därmed fokuserad till ett antal större långsiktiga partners. Du tar emot supportärenden via ärendehanterings plattformen vilken partners i huvudsak använder för support ärenden. Ditt arbete kan exempelvis handla om avancerad felsökning av serverloggar, molntelefoni, följa ett larmflöde från en larmsändare, användarsupport eller hantera önskemål från partners. Dina dagar är varierade där din huvudfokus ligger kring support och därefter utveckling av molnplattformen.

I utveckling av infrastrukturen i molnplattformen jobbar du nära med utvecklingsteamet och operationsansvarig för att hitta bra lösningar för hur plattformen ska driftas, övervakas och fungera stabilt på lång sikt. I denna roll ser Skyresponse gärna att du är intresserad av att analysera ärenden kopplade just till tjänster inom AWS plattformens tjänster vidare för att kunna hantera denna typ av ärenden utan inblandning av DevOps teamet.

• Utveckla infrastrukturen för molnplattformen efter kundbehov
• Hantera ärenden via ärendehanterings plattformen
• Avancerad felsökning
• Analysera ärenden kopplade till AWS plattformens tjänster

 

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

• Eftergymnasial utbildning inom relevant IT-område alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av liknande roll som exempelvis IT-tekniker
• Goda kunskaper inom Amazon AWS och / eller Azure med förståelse för dess infrastruktur
• Goda kunskaper av exempelvis molnbaserade databaser, servrar och nätverk
• God svenska och engelska i tal och skrift


Skyresponse är det lilla bolaget med globala partners där de gärna ser att du är en flexibel person med engagemang att driva arbetet framåt och lära genom varandra. Som supporttekniker ansvarar du för ärenden från start till slut och tar ägandeskap för dina arbetsuppgifter samt ser till att utförandet bli bra. Du driver arbetet självständigt framåt och agerar handlingskraftigt och räds inte att kontakta berörda parter och medarbetare för att tillsammans lösa utmaningar. Då Skyresponse har nära och långsiktiga samarbetspartners är det viktigt att du alltid månar om partnerns bästa där du anstränger dig för att leverera lösningar genom att jobba rådgivande i kundkontakten. Slutligen tror vi du är en god problemlösare som verkligen intresserar dig för dina supportärenden och fördjupar dig i komplexa problem som du tar dig an genom ett kreativt och lösningsorienterat tillvägagångssätt.

 

Sök tjänsten

Vi hoppas att du är den rätta för oss och att vi är det rätta företaget för dig. Ansök här

 

Title: Support Technician

Location: Luleå

Office: Hybrid, (for us meaning a mix between work office and home office)

Reporting to: Head of Customer Success

Contact Person: Oskar Lampel, Head of Customer Success