Presale Engineer Stockholm

""

-

Skyresponse långsiktiga ambition är att vara ett ledande internationellt mjukvaruföretag för hantering av larm och händelser generade inom IoT. För att kunna nå den ambitionen behöver vi stärka upp teamet med en Presales Engineer. Vi söker dig som vill göra skillnad med hjälp av teknik att bl.a. skapa en tryggare värld för äldre i en öppen, entreprenöriell kultur som bygger på personligt engagemang.

Vilka är vi?

Skyresponse har utvecklat ett avancerat och ledande molnbaserat system för larm- och incidenthanteringstjänster. Systemet används för att skapa trygghet och säkerhet för människor och genom att reagera på avvikelser från uppkopplade produkter där en människa eller maskin behöver hjälp med åtgärd. Systemet säkerhetsställer att varje larm når fram till rätt person eller rätt system. Systemet ger full spårbarhet genom hela larm- och incidenthanteringskedjan som dokumenteras i realtid. Skyresponse har byggt ett globalt tillgängligt system som bygger på AWS vilket skapar stor skalbarthet..

Skyresponse är stora i Norden och har nu startat den internationella expansionen med Storbritannien och Schweiz som de första marknader. Skyresponse säljer tjänsterna via Partners i en indirekt affärsmodell och har via sina partners byggt en stark position i Norden där mer än 450 företag- och offentliga verksamhet använder Skyresponse lösningar med mer än 3,5 miljoner larm och incidenter som hanteras varje månad. Skyresponse-plattform används som nyckelkomponent av partners (lösningsleverantörer) som lägger till hårdvara, installationer och kundsupport och säljer till slutkunderna.

Bolaget är idag ca 30 personer och snabbväxande med dubblerad omsättning på årsbasis. Ägarna är en kapitalstark grupp investerare och affärsänglar som har en långsiktig syn på verksamheten.

Bolaget fokuserar idag primärt på den stora och snabbväxande marknaden för Connected Care inklusive äldrevård, samt Personal Security. Systemet kan även användas för IoT-tillämpningar inom andra områden, och som exempel har vi redan kunder inom exempelvis Smart Buildings.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag innebär att du är bryggan mellan våra Account Managers som är placerade i Stockholm och Tech-teamet i Luleå.

Du hjälper kunderna genom att konkretisera behov av funktioner och lösningar för att på bästa sätt ta fram lösningar utifrån Skyresponse plattform.

Du är delaktig i framtagande av rätt lösningar för kunderna och hur vårt system kan fungera tillsammans med de produktpartners som vi har.

Du jobbar tillsammans med våra funktionsansvariga och har ett nära samarbete med säljteamet. I jobbet ingår också att delta i kundmöten och fackmässor, samt sätta upp och genomföra kundspecifika demos och utbildningar.

Du jobbar ofta tillsammans med produktledning och teknikavdelningen för att definiera nya lösningar och kundanpassningar.

I din roll kommer du även att hjälpa våra partners att svara på mer komplexa upphandlingar.

I rollen som Presales Engineer rapporterar du till Head of Customer Success.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, med hänsyn till de interna och externa kontakter du kommer ha i rollen. Vi tror att du:

  • Innehar en akademisk examen som exempelvis civilingenjör, data- och systemvetenskap eller annat relevant område.
  • Har ett par års erfarenhet av att arbeta med komplexa IT-lösningar,
  • Har en god förståelse för mjukvarusystem och molnlösningar som är en del av Skyresponse DNA.

I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid hur du är som person. Kompetenserna som ligger till grund för denna rekrytering är följande:

  • Relationsskapande
  • God samarbetsförmåga
  • Ansvarstagande
  • Affärsmässig
  • Kommunikativ

Övrig information

Start: Omgående, enligt överenskommelse.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader.

Placering: Eriksbergsgatan, centrala Stockholm. Resor kommer förekomma i tjänsten för att delta i kundmöten och möten med Skyresponses partners.

 

Är du den vi söker? Vi ser fram emot att höra från dig!

Varmt välkommen med din ansökan och eventuella frågor, sales@skyresponse.com

Är du intresserad av tjänsten som Presale Engineer hos oss? Sök nu!

Kontakta oss